tiistai 4. maaliskuuta 2014

Aistien-tilan idea leviää

On kiva huomata, että sen lisäksi, että aktiivinen hanketoimijaverkostomme on toteuttanut erilaisia tiloja, on hankkeemme teltta-idea levinnyt laajemmallekin. Aistien-teltan lumo on siis innostanut myös muita soveltamaan ideaa.

SPR järjestää kiertueen, jossa pyritään vaikuttamaan kuntiin siten, että yhä useampi kunta ottaisi vastaan pakolaisia.  SPR:llä on yhteensä kolme telttaa, jotka lähtevät vaikuttamiskierrokselle. Kiertue lanseerataan  Eduskuntatalon kansalaisinfossa:

Perjantai 7.3. klo 10.00-15.00 Suomen Punaisen ristin Pakolaisteltta –kiertueen lanseeraus

Kansalaisinfoon pystytetään päiväksi pakolaisteltta, jonne tuotetaan pakolaisleirin ääntä, kuvaa ja esineistöä. Pääsihteeri Kristiina Kumpula luovuttaa vetoomuksen eduskuntaryhmien edustajille. Inhimillisyyden puolesta –ryhmän näyttelijä Tobias Zilliacus haastattelee syyrialaistaustaista Baraa Eishaa. Punaisen Ristin avustustyöntekijä kertoo pakolaisten tilanteesta Syyrian lähialueilla. Projektipäällikkö Tarja Rantala (TEM) esittää puheenvuoron kuntavastaanotosta.
Järjestäjä: Suomen Punainen Risti

http://web.eduskunta.fi/Resource.phx/eduskunta/tervetuloa/kansalaisinfo.htx

Myös Helsingin yliopiston ja Tekniikan museon kanssa yhteistyö on alkanut hyvin. Tekniikan museolla on kotitalousopettajaopiskelijoiden rakentama Aistien-tila:

Perjantaista 21.2. lähtien Aistit-teltta tarjoaa mahdollisuuden tutustua pesuaineisiin monin aistein.
Kemian näyttelyyn rakennettu teltta on pilottikohde, jonka tarkoituksena on tutustuttaa museokävijät moniaistisesti pyykinpesun teemoihin.
Aistit-teltta löytyy näyttelystä kevään aikana kolme kertaa eri sisällöillä. Seuraavat teltat rakennetaan maalis-huhtikuun vaihteessa sekä toukokuussa.

Lisätiedot tarkennetaan lähempänä ajankohtaa.

Aistit-teltta on suunniteltu yhteistyössä Helsingin yliopiston kotitaloustieteen koulutuksen, Laurea-ammattikorkeakoulun ja Hotelli- ja ravintolamuseon kanssa.

http://www.tekniikanmuseo.fi/tapahtumat.html


 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti