maanantai 10. maaliskuuta 2014

Menetelmän käyttö jatkuu Taidemäellä


Sajaniemen Taidemäki ry Lopelta osallistui Aistien-hankkeen pilottiin ja kylätalolle rakennettiin vuoden 2011 aikana kaksi erilaista moniaistista tilaa. Sakari Pälsin innoittamana tehtiin sauna-aiheinen tila, joka oli avoinna samassa pihapiirissä olevan kesäteatterin näytösten yhteydessä. Syksyllä puolestaan metsäaiheinen tila pysäytti kävijät aistimaan luontoa.

Menetelmä näyttää jääneen kyläläisten mieliin, sillä jälleen on Taidemäellä päästy aistimaan. Ajatus tilan rakentamiseen tuli Lopen teatterin Hetkiä talvisodasta -teatteriesiteyksestä. 

Taidemäen aktiivi Anne Malin tuumi Metsäkahvila-tilan rakentamaisesta seuraavaa: 
"Mietimme Ritva Voivala, Tuula Kauppi ja minä, millaisen Aistien-tilan voisimme rakentaa talvisotahenkeen. Ritva hankki materiaalia ja kyseli sodassa olleita ikäihmisiltä heidän ajatuksia. Yhtenä tärkeänä asiana nousi ajatus sotapoikien viihdyttämisestä sodan keskellä. Elokuvat ja musiikki olivat tärkeitä elementtejä. Aseet olivat tietysti sitä arkea, jonka toimme Aistien-tilaan asenäyttelyn avulla. Vanhoja sananlaskuja löytyi yhdestä sotalehdestä, joita kirjoitimme sen ajan materiaalille päreille. Myös vanhat lehdet ovat olleet myös tärkeä viihdyke. Näin päädyimme tekemään metsäkahvilan, jossa on railakasta musiikkia ja liikkuvaa kuvaa. Kuuset tuovat tunnelman lisäksi tuoksua."


Kuvat: Anne Rautamäki
Mukava huomata, miten Taidemäkeläiset ovat löytäneet Aistien-menetelmälle käyttötapoja omassa toiminnassaan.

Myös toisen pilottikylän, Letkun, osalta kesällä Aistien-menetelmän käyttö saa jatkoa, kun "Letkun elämysmessuille" aukeaa Aistien-tila.

Hyvä meidän kylätoimijat!

Terveisin Heli / Hämeen Kylät ry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti