keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Menetelmän kokeilua vapaaehtoisten vahvistamiseen

Hämeen Kylät ry:n osalta ollaan hyppäämässä taas kohti uutta ja tuntematonta! Kevään aikana Aistien-menetelmää on tarkoitus kokeilla vapaaehtoisten kanssa työskentelyyn. Miten menetelmä soveltuisi yhdistysaktiivien innostamiseen ja vapaaehtoisten vahvistamiseen? 

Tarjolla on Kyläkipinä-ryhmä, jossa pureudutaan yhdessä siihen millaiset asiat sytyttävät vapaaehtoisia toimimaan ja miten innostusta saataisiin leviämään myös muihin. Ryhmä tarjoaa myös vertaistuellisen näkökulman, kun kokoonnutaan samanhenkisten ihmisten kanssa yhteen.

Ryhmän päämääränä on oivaltamisen ja opin lisäksi myös toteuttaa aiheesta moniaistinen tila Hämeen Kyläpäivään 24.5. lauantaille. Koko Kyläpäivän teemana on hyvinvointi, joten tila antaa yhden lähestymistavan tärkeään aiheeseen.

Aistien-menetelmän testauksen taustalla on ajatus siitä, että vapaaehtoistyössä aktiiviset ja innostuneet ihmiset ovat se kaikista tärkein voiman lähde. Meidän ammattilaisten, jotka vapaaehtoisia tapaamme ja ohjaamme, on hyvä välillä pysähtyä kuuntelemaan, mikä liikuttaa tuota huikeaa porukkaa niin kylillä kuin muissakin yhdistyksissä. Siksi olemme tämän uuden avauksen edessä täällä Hämeen Kylissä! Oppia ja ymmärrystä myös itselle hakemassa.

Kutsut yhdistyksille ovat lähteneet ja jännityksellä jään odottamaan, mitä kylillä tarjouksesta tuumataan!

Heli Laurikainen / Hämeen Kylät ry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti