maanantai 15. syyskuuta 2014

Terkkuja Mansikista

Hämeen Kylät ry on testaillut Aistien-menetelmää erilaisissa kyläjutuissa hankkeen ajan. Viime viikonloppuna vuorossa oli Lasten maatalousnäyttely Mansikki ja Aistien-tilan tekeminen messutelttaan.

Aiheena oli maalla asuminen. Haluttiin tuoda esille hauskalla tavalla maalla asumisen parhaita puolia.

Hämeen Kylien hallitus ideoi teemoja ja valokuvia etsittiin mm. valokuvakilpailun muodossa. Koska tila oli ulkona, ei sähköinen kuva aurinkoisena päivänä onnistunut. Siksi valokuvista tehtiin labyrinttia muistuttava rakennelma tilaan. Kuvat liikkuivat mukavasti tuulessa ja niitä oli mukava katsella.

Teemoina oli mm. itse tehty elämä, kyläläiset, monen työpaikka ja kotiovelta luontoon.

Tuntoaistia ei olla kovasta painotettu aiemmissa tiloissa, mutta nyt siihen oli mukava mahdollisuus leikkisän tehtävän avulla. Viidessä purkissa oli erilaisi luonnonmateriaaleja kuten kauran jyviä, sahanpurua, käpyjä ja sammalta. Tunnustelemalla piti keksiä, mitä maalla asumiseen liittyvää purkeista löytyi.

Hivenen märkä rahkasammal sai aikaan kiljahduksia ja naurua. Se varmasti jäi monelle mieleen. Tunnustelupurkit kyllä vetosivat sekä pieniin että isompiin aistijoihin, joten niiden käyttö oli onnistunut. Samalla saatiin tuo tuntoaisti hyvin mukaan. 

Aistien-menetelmän käyttäminen ulkotiloissa vaatii paljon soveltamista, mutta siitä saa hyviä elementtejä monenlaiseen tilanteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti