perjantai 20. joulukuuta 2013

Syksyn terveisiä Heinolasta - ja hieman vinkkejä tulevasta


Heinolan kansalaisopistossa syksy on  hujahtanut niin työhyvinvointitilan, joulutilan kuin kansalaisopiston 80 –v. juhlatilankin suunnittelussa ja toteutuksessa.  Työhyvinvointitila toteutettiin sekä Valolinnan tähtipäivässä että omana toteutuksena Jyränkölän Syrjälän salissa. Hyvän ja kannustavan palautteen vuoksi työhyvinvointitila päätettiin toteuttaa vielä uudelleen ja tällä kertaa se tehdään Heinolan kaupungin kirjastossa helmikuussa 2014.

Joulutila puolestaan toteutettiin aika pitkälti mukaille viime vuoden joulutilaa tuottaen jouluista tunnelmaa tilassa, jossa vierailijan oli mahdollisuus hengähtää ja viettää rauhallinen hetki joulukiireiden keskellä.

Viimeisimpänä toteutuksena on Kansalaisopisto 80-v. juhlatila. Heinolan kansalaisopisto täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi haluttiin järjestää tila, jossa on mahdollista tutustua kansalaisopiston historiaan ja nykypäivään. Tilassa haluttiin hyödyntää moniaistista menetelmää ja tuoda opistotietoutta esille hieman normaalista poikkeavalla tavalla. Tila koottiin kevyttelttarakenteeseen hyödyntäen valkoisia, heijastettua kuvaa läpäiseviä kankaita ja kokoamistilaan (Syrjälän Sali) soveltuvaa sinistä kangasta.  
 
Tilassa oli esillä kansalaisopiston rehtorin, päätoimisten opettajien ja toimistohenkilöstön ajatuksista kertova video ja kansalaisopiston historiaan ja nykyhetkeen liittyviä valokuvia, sekä muuta kansalaisopiston opetukseen liittyvää materiaalia. Materiaaleihin oli mahdollisuus tutustua katselemalla, koskemalla ja tuoksuttelemalla. Tilassa oli tarjolla myös perinteisiä, jouluunkin liittyviä makeisia.


Tila herätti keskustelua ja muistelua kansalaisopiston toiminnasta. Myös videollakin esiintyneistä tulevaisuuden haasteista ja mahdollisuuksista käytiin yhteisiä pohdintoja paikalla vierailleiden kanssa.

 
 

Tammikuun alussa on tiedossa Arktika –luontotila, jossa päästään tutustumaan lintujen kevätmuuttoon. Tilan suunnitelmat ovat koossa ja tilaa päästään kokoamaan heti tammikuun ensimmäisinä päivinä. Tila tulee olemaan avoimena 7.1.-10.1.2014 Jyränkölän Siltakadun (11) kiinteistön alakerran aulassa.

Vilkkaan ja hyvin antoisan syksyn jälkeen on aika vetäytyä joulun viettoon ja nauttia tunnelmallisesta joulunajasta.
Rauhallista Joulua!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti