tiistai 9. huhtikuuta 2013

Moniaistinen kevät käynnissä myös Heinolassa


Kevät on käynnistynyt ja ulkona luonnossa oleva moniaistisuus on muuttanut muotoaan.
 
Auringon paisteen innoittamana Heinolan kansalaisopiston osahankkeessa on syntynyt alkuvuoden aikana useampiakin pilottiraportteja. Pilottiraporttien kirjoittaminen ottaa aikansa ja niiden kirjoittamiseen on hyvä varata rauhoitettua työaikaa. Hankkeen www-sivuilta tulokset kohdasta ja edelleen pilottiraporteista löytyy mm. Kielikahvila –tilan pilottiraportti. Alkuvuoden aikana on koottu myös pilottiraportit Heinolaa ennen ja nyt –tilasta, sekä Jyränkölän Mediapajalla toteutettujen pilottitilojen yhteisraportti. Nämä ovat piakkoin tulossa myös hankkeen www-sivuille.

Helmikuussa testattiin käsityön opetuksen yhteydessä moniaistisuuden toimivuutta. Pilottitilassa tehtiin sytykeruusuja, sekä tauoilla nautittiin videokuvalla tuodun takkatulen tunnelmasta, rauhallisesta musiikista, sekä mm. ruusunmarja teestä. Tarjolla oli eri makuisia tee-lajeja, joita pääsi nauttimaan tunnelmallisessa nurkkauksessa. Sytykeruusu -iltaan osallistui noin 15 henkilöä ja tuotoksena mukavan illan aikana syntyi kauniita sytykeruusuja.

Vuoden 2013 yhtenä tärkeimpänä asiana on Aistien –menetelmän levittäminen. Menetelmän levittämiseen liittyen hanke on ollut esillä pilottitilojen lisäksi mm. Kansalaisopistojen täydennyskoulutuspajat 2011-2013 –hankkeen loppuseminaarissa 5.4.2013, sekä Aistien –hankkeen omien koulutusten ensimmäisessä koulutuspäivässä Tikkurilassa 9.4.2013.

Heinolassa kevään pilottiuunnitelmiin kuuluvat mm. Heinolan kaupunginkirjaston 150 v. juhlaan liittyvä moniaistinen tila, sekä kieliin ja liikuntaan liittyvät pilottitilat. Näistä lisää tietoa myöhemmin.

Nautitaan kevät auringon tuomista moniaistisista tunnelmista!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti