maanantai 26. marraskuuta 2012

Kurkistus kyläkehittämiseen aistien tilassa

Viime viikolla pidetyn Kylä Välittää -hankkeen loppuseminaarissa kyläyhdistysten väki, kyläasiamiehet ja kyläkehittäjät sekä yhteistyötahot, pääsivät tutustumaan myös moniaistiseen tilaan. Hankkeen kokemusten ja toiminnan pohjalta koottiin tila, jonka teemana oli kyläkehittäminen.

Seminaarisaliin rajattiin isoilla kankailla oma nurkkaus, jonne luotiin aistitila. Valmiit pylväät toimivat hyvinä kiinnityskohtina köysille, joihin seinäkankaat pujotettiin roikkumaan. Partiotaidot pääsivät käyttöön solmujen teossa. :)

Kahdella tykillä heijastettiin kuvaa tilan ulkopuolelta käsin. Samoin kaiuttimet laitettiin teltan ulkopuolelle lattialle. Äänimaailmaan kuului mm. kahvikeittimen rahinaa ja näppäimistön näpyttely-ääniä.
Tilan sisällä lattia oli vuorattu Maaseudun Tulevaisuus -lehdillä. Tuoksupurkit ja maistiaiset olivat pöydällä. Tuoksuina oli mm. "kylätalo", pulla ja kahvi. Maistiaisina oli Motzartin-kuulat, jotka olivat muisto ulkomaan opintomatkalta.

Vierailijat saivat päällensä villaiset hartijahuivit ja sukat jalkaan, jotka lämmittivät samalla tavalla kuin kyläilloissa seurojentalojen salissa.

Toinen valokuvaseinistä oli vaihtuva diasarja ja toisessa oli sama kuva koko ajan.

Tilan yhdelle seinälle oli koottu Kylä välittää -hankkeesta kirjoitetut lehtijutut, jotka kuvastivat tiedottamisen ja lehdistön roolia kylien kehittämisessä, innostamisessa ja asioiden esille nostamisessa.

Illan aikana tilassa keskusteltiin kehittämisestä ja samalla muisteltiin hankkeen vaiheita ja tapahtunutta vuosien varrelta.Tällaiset terveiset tällä kertaa Hämeen Kylien aistien -hankkeesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti