keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Kesän tunnelmia

Kesä tuo mukanaan oppilaitoksiin hiljaisempaa aikaa, mutta kesälomien ohessa jo toteutetun koostaminen ja uuden ideointi on vilkkaasti käynnissä. Aistien Heinolan kansalaisopiston osahankkeessa on kesäaika kulunut ja kuluu kesälomien lisäksi pilotti materiaalien järjestelyssä, kevään pilottien raportoinnissa, syksyn aikataulujen luomisessa ja rentoutustila -pilotin suunnittelussa ja kokoamisessa.

Yhtenä pohdinnan kohteena on toteutettujen pilottien raportointi. Ajatuksena on, että raportti voisi olla perinteisestä raportointimallista poikkeava, sisältäen jotain uutta, moniaistisesti. Kesän lämmöstä huolimatta mietintämyssyt ovat päässä.Kevään pilottien toteutuksessa yhtenä huomiona on ollut tiloihin käytettävien materiaalien määrä. Moniaistisesta tilasta riippuen käytössä on ollut runsaastikin erikokoisia ja erilaisista materiaaleista olevia tarvikkeita. Runsaan materiaalin käyttöön liittyy monipuolisuutta mutta myös omia haasteita esim. materiaalien liikutettavuuden ja hankinnan näkökulmasta. Tämän huomion pohjalta on mielenkiintoist suunnitella rentoutustilasta mahdollisimman selkeää ja yksinkertaista kokonaisuutta, joka on helposti liikuteltavissa paikasta toiseen.

Heinolan osahankkeessa Heinolaa ennen ja nyt - Silta kylpylään -tila toteutetaan syksyn 2012 aikana kahdessa uudessa kohteessa. Samalla testataan tilan liikuteltavuus ja muotoutuminen uuteen tilaan soveltuvaksi.

Syksylle suunnitelmassa on jo mainittu rentoutustila, joka on tarkoitus toteuttaa kolmessa eri kohteessa. Tilan ääni ja värimaailma on valmiina, fyysinen toteutus on parhaillaan suunnittelun ja toteutuksen alla.

Näissä tunnelmissa toivotamme lämmintä, mansikoille maistuvaa, kesän tuoksuista, luonnon ääniä sisältävää ja aurinkoista kesän jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti