sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Toukokuun tunnelmia Aistien -hankkeesta, Heinolan kansalaisopistosta

Hei kaikille,

Heinolan kansalaisopistossa Aistien -osahankkeen kevät on ollut vauhdikas ja erittäin moniaistinen. Vuosi käynnistyi tammi-helmikuussa Heinola tutuksi maahanmuuttajille -ryhmän videoon liittyvästä moniaistisesta tilasta. Maahanmuuttajatilan lisäksi helmikuussa järjestettiin Matkakertomus Tansaniaan -tila, Afrikkalaisia satuja -tila, sekä moniaistisuuden laajentaminen Neulekahvila -toiminnassa. Maaliskuussa pyörähti käyntiin Kielikahvila - moniaistinen tila osaksi kielten opetusta. Nämä ensimmäiset pilotit antoi meille toteuttajina hyvää kokemusta ja palautetta siitä, mihin suuntaan tiloja on hyvä kehittää. Kielikahvila -ympäristön osalta kielten opetuksessa ideoitiin muiden saman tyyppisten tilojen toteuttamista pysyvänä toimintana opetuksen monipuolistamisessa.

Huhtikuussa järjestettiin Heinolan kylpylaitoksen historiaan liittyvä moniaistinen oppimistila Heinolan kaupunginkirjastolla. Heinolaa ennen ja nyt - Silta kylpylään -tila toteutettiin yhteistyössä Heinolan kaupunginkirjaston, Heinola-Seuran ja Heinolan kaupunginmuseon kanssa. Tila keräsi runsaasti kävijöitä ja palaute oli positiivista. Saimme useita toiveita saman tyyppisten tilojen toteuttamisesta. … Pohdinta on käynnistetty….

Huhtikuun lopulla järjestettiin Musiikkia luonnosta -moniaistinen tila kansalaisopiston musiikin opetuksen ja Jyränkölän Nuoret ry:n kevätjuhlien yhteyteen. Keväälle suunnitelmissa oli vielä liikunnan opetukseen liittyvä pilotti, sekä rentoutustilan toteutus. Aikataulullisesti näiden pilottien suunnittelu ja toteutus siirrettiin syksyyn.

Osahankkeen toteuttamista piloteista on sisällöllistä raporttia odotettavissa lähikuukausien aikana. Ja kuvia laitamme www.laurea.fi/aistien -sivustolle piakkoin.

Tällä hetkellä työn alla on 29.5.2012  koko hankkeen alueellinen seminaaripäivä, joka järjestetään Heinolan kansalaisopistossa. Moniaististen tilojen suunnittelu ja kokoaminen päivää varten on kovassa vauhdissa ja kovasti jo odotamme päivän antia. Päivän markkinointi on käynnistetty ja toiveena on, että saamme päivään runsaasti osallistujia. Eli tervetuloa mukaan! Päivä tulee toimimaan niin suurelle yleisölle kuin meille hankkeen toteuttajille ajatuksien synnyttäjänä ja tilojen edelleen kehittäjänä - näin toivon. Uudenlaista näkökulmaa aiheeseen tuo mm. seminaaripäivässä luennoitseva Jukka Jokiniemi, joka luennoi aiheesta Moniaistinen ympäristökokemus - oppimisen ja saavutettavuuden näkökulmasta.

Tervetuloa mukaan seminaaripäivään!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti